News Update :

Η «Μαύρη Θύελλα» αναβίωσε μέσα από το «Ταξίδι του Ίκαρου»

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

  • ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να θυμηθούν τα «παλιά» και να οραματιστούν τα «καινούργια» για την «Μαύρη Θύελλα» είχαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Pharae Palace», όπου προχθές το βράδυ έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χαλέμου με τίτλο: «40 χρόνια από «Το ταξίδι του Ικάρου», που υπήρξε ταυτόχρονα και ταξίδι της «Μαύρης Θύελλας» με τελικό προορισμό την Α΄ Εθνική!
Σημείο αναφοράς στην εκδήλωση υπήρξε ο αγώνας Ίκαρου-Καλαμάτας (1-1), ο οποίος διεξήχθη στις 29 Μαρτίου 1972 στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, παρουσία 40.000 θεατών, ρεκόρ, το οποίο μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά, παραμένει ακατάρριπτο.
Ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κατά τον χαιρετισμό τόνισε ότι η πόλη δικαιούται να έχει μια ομάδα στην Α΄ Εθνική.
Παρουσιάζοντας το βιβλίο, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Αντώνης Αντωνόπουλος έκανε μια σύνδεση του σήμερα με το χθες, επικεντρώνοντας την ομιλία του στο επίκαιρο μήνυμα που, όπως είπε, εκπέμπει στις σημερινές γενιές ποδοσφαιριστών το παράδειγμα του Ίκαρου και της Καλαμάτας.
Ο επονομαζόμενος και «αρχιθύελλας», επίτιμος πρόεδρος της «Καλαμάτας», Λυκούργος Γαϊτανάρος, τόνισε τη σημασία που είχε για τον σύλλογο και την πόλη, η θαυμάσια πορεία της ομάδας της σεζόν 1971-72 στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ενώ ο αρχηγός, Άγγελος Σκαφιδάς αναφέρθηκε στους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχία της ομάδας (ταλέντο, εντοπιότητα ποδοσφαιριστών, οπαδοί) ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει την αξία του αντιπάλου.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρης Σταθόπουλος εξέφρασε από την πλευρά του την ευχή η «Καλαμάτα» να ξαναβρεθεί γρήγορα στα σαλόνια του ποδοσφαίρου και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Άκης Δάλλας κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην προσπάθεια για άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Ο αρχηγός του Ίκαρου, Γιώργος Ουσταμπασίδης αναφέρθηκε στη στενή σχέση που διατηρούν 40 χρόνια μετά οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και πρόσφερε στον Λυκούργο Γαϊτανάρο, ένα κλαδί και λίγο καρπό από την ελιά, που ο ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας είχε φυτέψει το 2004 στο γήπεδο της Ν. Ιωνίας.
Στην παρουσίαση παρευρέθησαν ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρης Σταθόπουλος, ο «αρχιθύελλας», επίτιμος πρόεδρος Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο νυν αντιπρόεδρος του συλλόγου Άκης Δάλλας, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαμάτας, Μανώλης Θεοδώρου, από την ομάδα του 1971-72 οι ποδοσφαιριστές, Χιώτης, Λαζαρακόπουλος, Σταυριανέας, Γιαννόπουλος και οι παράγοντες, Γιάννης Σταθούλης, Κωνσταντίνος Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Ξυγκόρος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Μεσσηνίας, Δημήτρης Μπαρδουνιώτης, ο αρχαιότερος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Καλαμάτας, Γιώργης Μπιστικέας, οι βετεράνοι, Μαυρέας, Δρούγας, Μπλέτσας, Χατζηαγγελής, οι νυν ποδοσφαιριστές της «Καλαμάτας» Κοψαχείλης, Τσιμικλής, Τσαγκαράκης, Ψυχογιόπουλος, Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Φώτης Θάνος και πλήθος κόσμου.
Στη μνήμη των «απόντων», Παντελόπουλου, Αργυρόπουλου, Παναγόπουλου από την «Καλαμάτα» και Λίναρη, Καραβέλη, Π. Κούκα από τον Ίκαρο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία
Το «Ταξίδι του Ίκαρου» διατίθεται τώρα και στην Καλαμάτα από το βιβλιοπωλείο «Αφοί Παπαχρήστου». Παράλληλα συνεχίζεται η διάθεσή του στην Αθήνα από τα βιβλιοπωλεία: «Ανθρακίδης» στη Ν. Ιωνία, «Βιβλιαγορά» στην Καλογρέζα, «Μικρός Κοραής» στο Χαλάνδρι.


ΦΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΚΑΡΟΣ
Διακρίνονται οι Σκαφιδάς, Αντωνόπουλος, Γαϊτανάρος, Νίκας, Σταθόπουλος, Χαλέμος, Θεοδώρου, Ουσταμπασίδης και Δάλλας. (Φωτογραφία Νικήτας Κώτσιαρης)
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright kalsporty 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.